Голокост: не лише пам’ятати, а й розуміти, чому це з людством сталося?

Новини університету

Напередодні Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту курсанти 1-го курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ відвідали музей «Пам’ять єврейського народу і Голокост в Україні».

Музей розташований на трьох поверхах центру «Менора» і складається з чотирьох основних залів. Загальна площа експозиції становить близько 3 тис. кв. м.

Екскурсію для курсантів проводив заступник директора музею Єгор Врадій.

У перший залі, яка складається з двох частин, курсантам розповіли про традиції юдаїзму, а також про особливості життя євреїв у містах і селах. Після зали історії першокурсники відвідали «Зал пам’яті», побачили інсталяцію «Розлом світу», що нагадує про катастрофу цивілізації після приходу нацистів до влади.

Особливе враження на курсантів справили експозиції, пов’язані з військовою історією.

Своїми враженнями поділилася курсантка Єлизавета Кислякова: «Пізнавальною та цікавою видалася екскурсія. Ми познайомилися з культурою єврейського народу, який за час перебування в нацистських таборах втратив чимало людей, просто тому, що мав іншу віру, інше бачення світу, інші традиції. Боляче та важко визнавати силу людської ненависті, її наслідки для цілої нації. Моя думка така – на планеті не повинно бути місця для знущань».

Першокурсниця переконана, що подібні заходи мають величезне значення у контексті духовного збагачення та морального виховання молоді.

 

 


570