Обдарована молодь Дніпропетровщини гідно презентувала свої наукові дослідження з правознавства

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. У 2021 році конкурс вперше пройшов у новому форматі: включив постерний захист та наукову конференцію.

Цього року університет увосьме забезпечив захист наукового-дослідницьких робіт з правознавства учнів наукового відділення «Історії, філософії та суспільствознавства» КПНЗ «Мала академія наук учнівської молоді» ДОР. У секції «Правознавство» свої дослідження у режимі онлайн захищали 14 переможців І етапу конкурсу з усієї Дніпропетровської області.

Науково-педагогічні працівники кафедри загальноправових дисциплін на постійній основі забезпечують роботу секції «Правознавства», від проведення установчої сесії до визначення переможців. Традиційно голова журі секції «Правознавства» – проректорка ДДУВС Лариса Наливайко, члени журі – професорка кафедри загальноправових дисциплін Ірина Грицай та старша викладачка кафедри загальноправових дисциплін Євгенія Мінакова. До проведення установчих занять долучились також доценти кафедри загальноправових дисциплін Ольга Чепік-Трегубенко та Кирило Степаненко.

Переможці ІІ етапу представлятимуть Дніпропетровщину на ІІІ (всеукраїнському) етапі конкурсу. За свої наукові досягнення фіналісти ІІ етапу отримають обласну іменну стипендію Дніпропетровської обласної ради.

Зазначимо, Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ є одним із провідних вишів регіону, який приймає захист науково-дослідницьких проєктів. Як осередок юридичної освіти регіону, заклад організовує наукові та навчальні заходи для школярів Дніпропетровського відділення Малої академії наук України. Результатом плідної співпраці з колективом КПНЗ «МАНУМ» ДОР стали численні перемоги школярів Дніпропетровської області на всеукраїнських та міжнародних правничих конкурсах.

 

 


468