Студенти ДДУВС поділилися прогресивними ідеями на ЕкоХакатоні!

Новини університету

Студенти та курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ взяли участь у теледебатах «ЕкоХакатон» між студентами закладів вищої освіти Дніпра.

Студентки юридичного факультету Катерина Хмеленко і Дарія Демиденко, а також курсант факультету кримінальної поліції Євгеній Калашнік презентували власний проєкт, присвячений Європейському зеленому тижню (Green Week 2021) – «Plastic challenge Хакатон 2021», що пройшов на телеканалі Дніпро TV.

Як розповідають студенти, головна мета проєкту – покращення екологічної ситуації в місті. Ключовим завданням для себе молодь вбачає очищення берегової лінії річки Дніпро на пляжі житлового масиву «Парус», на Воронцовському пляжі та прибережній території Монастирського острову.

Серед варіантів вирішення екологічної проблеми представники ДДУВС запропонували організувати місцеве населення, підключити громадські організації, оптимізувати процес очищення прибережної зони за допомогою виділення з бюджету міста коштів на придбання необхідного інвентарю, а також встановити сміттєві баки чи альтернативні ємкості для сміття на прибережних територіях.

Чому запропонували саме таку екоініціативу, розповідає студентка юридичного факультету Катерина Хмеленко:

«По-перше, починається літо. А це означає, що на пляжах побільшає відпочиваючих. По-друге, прибережні території взагалі є одними з найбільш забруднених у місті, і в таких умовах досить часто можливі травмування людей. Це досить актуальне питання, а тому ми хочемо реалізувати таку ініціативу».

У рамках телеефіру також відбулися дебати на екологічні теми між командами закладів вищої освіти. Так, збірна Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ дебатувала зі студентами Університету митної справи та фінансів щодо питання «Живі та штучні квіти: ЗА і ПРОТИ».

Члени експертної ради освітнього проєкту «ЕКОосвіта Дніпра 2021: залучення молоді до екологічних проєктів місцевого самоврядування» відмітили високий рівень креативності проєкту нашої команди.

 

 


461