У ДДУВС активовано соціальний проєкт допомоги військовим АТО/ООС!

Новини університету

До Дня захисників та захисниць України у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ запустили соціальний проєкт «Руками небайдужих». Курсанти всіх факультетів зібралися на плацу закладу, щоби разом сплести військові маскувальні сітки для військових, які перебувають у зоні АТО/ООС.

Провести майстер-клас запросили добровольця батальйону «АЗОВ», учасника бойових дій, волонтера, лейтенанта поліції Руслана Сергійчука.

Як зазначив спікер, 14 жовтня – важлива дата, свято, яке об’єднує декілька важливих періодів української історії, держави, яка завжди виборювала свою незалежність.

«Як покликом на Січ, коли Україні загрожувала біда, збиралися добровольчі батальйони, сьогоднішні військові зібралися, щоби захистити свою країну. Як і я, багато хто з них не мав особливих військових навичок та знань. Я особисто почав свій бойовий шлях у 2014 році, до цього брав участь у подіях Революції Гідності: протягом 3 місяців знаходився безпосередньо в Києві», – розповів ветеран.

Розповів Руслан Сергійчук і про особливості проєкту, який вирішили започаткувати у ДДУВС. Так, військовий зазначив, що незважаючи на значно кращий рівень матеріального забезпечення військових у зоні АТО/ООС, досить часто є потреба саме у маскувальних сітках.

«Їх критично не вистачає, бо дуже швидко зношуються, горять під час обстрілів тощо. Саме тому це ресурс, який витрачається дуже швидко, а труднощі із постачанням залишаються. На допомогу приходять волонтерські організації, які передають маскувальні сітки на фронт. Така сітка буде вкривати військову техніку та бліндажі, а також маскувати позиції для того, щоби зберегти якомога більше життів. Вона дійсно працює!» – зауважив волонтер.

Своїми враженнями від реалізації такої ініціативи поділилися курсанти факультету стратегічних розслідувань.

«Вперше спробував плести маскувальні сітки. Сьогодні ми дійсно «вплітаємо» свій вклад у захист нашої країни. На мою думку, це дуже важливо, адже поки я перебуваю в університеті, можу якось допомогти нашим військовим в обороні держави», – прокоментував Владислав Тишков.

«Плести сітки не складно, тим більше, ще у школі я неодноразово брала участь у таких акціях. Ми допомагаємо бійцям хоча б таким чином, адже поки вони боронять державу, ми тут можемо спати спокійно. Їм важлива наша підтримка, вони захищають нас, і це неймовірно важко. Серед моїх знайомих є ті, хто наразі перебуває у зоні ООС, тому я розумію, наскільки все це складно. Хотіла би побажати їм терпіння», – сказала Юлія Лініченко.

Зазначимо, що проєкт «Руками небайдужих» започатковано у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ з нагоди Дня захисників та захисниць України. У рамках ініціативи курсанти надалі будуть долучатися до виготовлення маскувальних сіток для військових, які перебувають у зоні АТО/ООС.

Руслан Сергійчук є координатором ветеранського напрямку проєкту «Єднання заради миру та процвітання» у Новомосковську та засновником ряду соціальних проєктів. Має орден «За мужність», медалі «За військову службу» та «За жертовність та любов до України» та інші.

 

 


689