Студентська академічна мобільність – унікальна можливість для комунікації та обміну досвідом

Новини університету

Ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Андрій Фоменко зустрівся з курсантами Харківського національного університету внутрішніх справ, які впродовж 4 тижнів навчатимуться у Дніпрі в рамках програми «Студентської Академічної Мобільності (САМ) Україна», яка реалізовується за підтримки Британської Ради у партнерстві з Міністерством освіти і науки України.

«Ми присутні на дуже знаковій події. Минув перший тиждень навчання за програмою академічної мобільності у двох закладах освіти системи МВС. І цей досвід для кожної сторони, я вважаю, є дуже важливим, адже все пізнається в порівнянні. Ми готові ділитися своїми інноваційними розробками та переймати напрацювання наших колег задля подальшого розвитку, удосконалення освітніх програм, покращення практичної складової у навчальному процесі», – розпочав розмову Андрій Євгенович.

Звертаючись до курсантів з ХНУВС, ректор також підкреслив важливість подібних національних проєктів задля налагодження комунікації та встановлення контактів між випускниками відомчих закладів освіти.

«Сьогодні у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ навчаються курсанти з 13 регіонів України. Встановлення комунікації з майбутніми колегами вже на етапі навчання у закладі освіти – важлива складова, яка обов’язково дасть свої плоди у майбутньому. Обмін інформацією та комунікування стане у нагоді кожному з вас на практиці, вже при розкритті реальних злочинів та прийнятті виважених рішень. Тож, сьогодні, навчаючись за програмою академічної мобільності, ви в першу чергу робите вклад у свій розвиток», – акцентував Андрій Фоменко.

Далі ректор розповів харківським курсантам про можливості університету, новітні тренінгові центри, особливості організації практичної складової. Побажав гостям отримати максимум користі та задоволення від перебування у Дніпрі.

Курсант слідчого факультету Харківського національного університету внутрішніх справ Микита Нестеренко задоволений першим тижнем навчання у ДДУВС.

«Ми вже встигли познайомитися з окремими локаціями закладу. Особливо сподобався музей на кафедрі криміналістики та домедичної допомоги. Побачили цікаві експонати, отримали нові знання з історії. Побували на занятті у криміналістичному класі, працювали зі спеціальним обладнанням та манекенами. Попереду ще багато цікавого. Добре, що є така можливість пізнавати нове та обмінюватися досвідом», – поділився враженнями курсант.

На завершення зустрічі ректор вручив курсантам медалі «55 років ДДУВС».

 

 


411