Курсанти слідчих факультетів ДДУВС та ХНУВС ознайомилися з роботою НДЕКЦ у Дніпрі

Новини університету

В рамках навчання за програмою академічних обмінів курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ та Харківського національного університету внутрішніх справ відвідали Дніпропетровський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України. Там для майбутніх слідчих було проведено практичне заняття з дисципліни «Криміналістика», організоване кафедрою криміналістики та домедичної підготовки.

Здобувачі вищої освіти мали можливість ознайомитися зі структурними підрозділами експертної служби, новітніми розробками та технологіями, а також поспілкуватися з досвідченими судовими експертами щодо можливостей судових експертиз в умовах сьогодення.

Екскурсію курсантам провели перший заступник директора Дніпропетровського НДЕКЦ МВС України Тетяна Ревякіна, заступник директора – завідувач лабораторії криміналістичних видів досліджень Павло Кумець та заступник завідувача лабораторії криміналістичних видів досліджень Олександр Сорока.

Працівники центру поділились практичним досвідом роботи за такими напрямками: трасологічні експертизи за різними видами експертних спеціальностей, експертизи зброї, судово-почеркознавчі, комп’ютерно-технічні, вибухо-технічні експертизи, технічні експертизи документів тощо.

Також у ході практичного заняття курсанти мали можливість ознайомитися з автоматизованими обліками: комп’ютерною системою балістичної ідентифікації «BalScan» та автоматизованою дактилоскопічною ідентифікаційною системою «Дакто».

Доцентка кафедри криміналістики та домедичної підготовки Ганна Бідняк переконана, поєднання теоретичних знань і практичного експертного досвіду сприяє ефективному виконанню професійних завдань випускниками відомчих закладів освіти в органах і підрозділах Національної поліції України. Під час заняття вона наголосила на важливості отриманих спеціальних знань у галузі судової експертології та використання їх під час проведення слідчих (розшукових) дій. «Такий формат практичного заняття дозволяє отримати й певні навички у призначенні судових експертиз, підготовці матеріалів для дослідження, правильній постановці питань експерту тощо», – зазначила викладачка.

Працівники кожного з відділів НДЕКЦ вичерпано відповіли на всі запитання курсантів.

 

 


995