Викладачі ДДУВС успішно пройшли перший тренінг, розроблений КМЄС!

Новини університету

Тренінг для тренерів щодо взаємодії поліції та громади упродовж 6 днів проходили на базі Донецького державного університету внутрішніх справ 17 викладачів із усієї України. Долучилися до вдосконалення власних знань та навичок і представники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Проводили тренінг викладачі у співпраці з європейськими фахівцями поліції Данії, Португалії, Польщі та Чехії. Це перший спецкурс «Community Policing», розроблений експертами Консультаційної місії ЄС.

Серед представників Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, які долучилися до тренінгу – старша викладачка кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Світлана Рижкова, доцентка кафедри теорії та історії держави і права Марина Саєнко, а також старша викладачка кафедри кримінального права та кримінології Аліна Чорна.

В онлайн-форматі до церемонії закриття тренінгу долучилися керівники закладів вищої освіти в системі МВС, серед них – т.в.о. ректора ДДУВС підполковник поліції Олександр Юнін.

У рамках тренінгу розглядали питання взаємодії поліції та суспільства, протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству тощо. Як розповідають спікери, при створенні курсу були враховані кращі європейські практики.

Із успішним закінченням тренінгу викладачів привітала заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко.

«На вас покладається відповідальна місія: передати отримані знання курсантам так, аби в їх свідомості міцно закріпилася суть філософії Community Policing. Безпека будується разом із людьми та заради людей», – підкреслила Катерина Володимирівна.

За результатами тренінгу учасники отримали сертифікати та в подальшому зможуть впроваджувати принципи Community Policing у професійну підготовку майбутніх поліцейських.

«Я багато років займаюся науковою діяльністю стосовно впровадження принципів Community Policing у взаємодію громади з поліцією. Саме їх я маю на меті доносити курсантам ДДУВС та практичним працівникам. Вдячна фахівцям Консультаційної місії Європейського Союзу за надану можливість», – зазначає Світлана Рижкова.

 

 


739