Міжнародний день прав людини: університет відзначає

Новини університету

З лекцією на тему «Загальна декларація з прав людини: історія створення, зміст та значення» науково-педагогічні працівники кафедри кримінально-правових дисциплін Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Сергій Ісланкін, Ірина Шило та Вікторія Сенько завітали до КНЗ «Хіміко-екологічний ліцей» ДМР.

Науково-просвітницький захід організували до Міжнародного дня прав людини, який щорічно, починаючи з 1948 року, відзначається 10 грудня.

Під час уроку учні дізналися про історію та передумови ухвалення Загальної декларації прав людини, її значення в сучасній міжнародній системі прав людини, основні положення цього міжнародного документа.

Особливу увагу приділили обговоренню різних видів відповідальності, передбаченої за порушення прав дитини.

Також у ході зустрічі учням роз’яснили значення положень Загальної декларації прав людини у контексті формування Конституції України та вітчизняного законодавства.

Старшокласники взяли активну участь в обговоренні. Цікавою та пізнавальною для них стала інформація про інститут захисту та юридичної відповідальності при порушені прав людини та дитини.

 

 


493