Забезпечення доброчесності у правоохоронних органах обговорили на міжнародному рівні!

Новини університету

Міжнародний науково-практичний семінар «Заходи забезпечення доброчесності у правоохоронних органах» відбувся у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Захід організовано кафедрою кримінального права та кримінології та проведено у змішаному форматі з використанням платформи ZOOM. Участь у ньому взяло понад 100 науковців із 12 вітчизняних та зарубіжних ЗВО.

До професійної дискусії також долучилися працівники правоохоронних органів з протидії корупції, представники громадських організацій, а також науково-педагогічні працівники та здобувачі вищої освіти.

Привітав учасників семінару ректор ДДУВС полковник поліції Андрій Фоменко. Він зауважив, що метою проведення заходу стало створення професійного майданчика для відкритого діалогу, обміну думками та актуальною інформацією щодо дискусійних питань забезпечення доброчесності у правоохоронних органах.

Звернувся до учасників заходу з вітальним словом та побажав плідної дискусії начальник відділу методичної роботи та правового забезпечення управління організації роботи та методичного забезпечення Головного слідчого управління Національної поліції України Владислав Бурлака.

У рамках семінару свої доповіді презентували: суддя Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду Андрій Никифоров; керуючий директор Академії HUSPOL Kunovice Павло Поліан (Чеська Республіка); проректор з міжнародних зв’язків Академії HUSPOL Kunovice Ігор Копотун; професор кафедри кримінального права і кримінології факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ Юрій Орлов; головний науковий співробітник Міжвідомчого науково-дослідного інституту Академії правоохоронних органів при Генеральній прокуратурі Республіки Казахстан Ербол Омаров; доцент кафедри загальноюридичних дисциплін Інституту післявузівської освіти Академії правоохоронних органів при Генеральній прокуратурі Республіки Казахстан Алемгуль Куатова; завідувач кафедри кримінального права і кримінології факультету № 1 Інституту з підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Львівського державного університету внутрішніх справ Ірина Газдайка-Василишин; старший викладач кафедри кримінального права, кримінології, криміналістики та судових дисциплін юридичного факультету Університету Матея Бела (Словацька Республіка) Адріан Вашко та інші.

Під час семінару учасники обговорили актуальні питання щодо виховання доброчесності майбутніх працівників правоохоронних органів у світлі сучасних викликів; корупційні ризики у діяльності державних органів та юридичних осіб та їх оцінку; особливості кваліфікації та методики розслідування корупційних кримінальних правопорушень; питання доброчесності у діяльності Вищого антикорупційного суду, прокуратури, адвокатури, Служби судової охорони, а також передовий досвід розбудови доброчесності у правоохоронних органах зарубіжних країн.

 

 


616