Розвиток державної мови – завдання №1 для українців!

Новини університету

Про особливості розвитку державної мови в умовах війни говорили під час лекції-дискусії «Мова має значення?!», організованої кафедрою управління та адміністрування. У рамках заходу студенти ННІ права та інноваційної освіти спілкувалися із запрошеним лектором – директоркою Черкаського ліцею Черкаської селищної ради, фахівчинею з української мови та літератури Оксаною Ільченко.

До участі в онлайн-занятті також долучилися учні старших класів Черкаського ліцею.

У ході лекції спікерка розповіла про цікаві особливості української мови та навіть надала приклади з реальних історій військових, коли ці знання дозволяли виявити ворога.

Зокрема викладачка акцентувала увагу на тому, що справа кожного українця у тилу – докладати усіх зусиль для реалізації державної політики розвитку української мови.

Студенти ДДУВС у свою чергу долучалися до бесіди та ставили чимало запитань.

Завідувач кафедри управління та адміністрування Сергій Шевченко висловив щиру подяку Олені Ільченко за цікаву та змістовну лекцію, а також колективу Черкаського ліцею за плідне партнерство та співпрацю.

У рамках онлайн-заняття школярі мали змогу дізнатися від представників університету про особливості вступу до закладу в умовах воєнного стану, зокрема за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування».

 

 


403