ENGin: Квітневі новини

Новини та оголошення (міжнародна діяльність)

Дорогі партнери та партнерки ENGin!
Хочемо поділитись з вами досягненнями за Квітень!

Незважаючи на складні умови через військову агресію Росії проти України, команда ENGin намагається не тільки працювати, але і підтримувати партнерів!

Сьогодні, хоч і з маленькою затримкою, ми хочемо з Вами поділитися здобутками та можливостями минулого місяця!

• Ми змогли перезапустити Програму: 24 лютого 2022 року став днем, коли все змінилося. Раптове військове вторгнення Росії на територію України змінило всі плани та змусило адаптуватися до нових, жорстких реалій та умов. Для захисту всіх наших співробітників/ць, партнерів/ок та студентів/ок Програма була тимчасово призупинена, проте ми тримали подальшу комунікацію з усіма Вами. Розуміючи важливість проєкту та отримуючи Ваші відгуки, ми вирішили відновити Програму та продовжити працювати з 1 квітня, адаптуючись під нові умови та виклики.

• Наша мета, це не тільки допомогти покращити навички розмовної англійської мови, але і допомогти студентам/кам поділитися з світовою спільнотою своїм досвідом та відчути підтримку.

• Ми збільшили верхню вікову межу: Наша Програма завжди отримувала увагу не тільки серед школярів/ок, студентів/ок, але і серед старших осіб, яким ми, на жаль, досі не могли допомагати. Проте з початком війни набагато більше дорослих іноземців/ок зацікавилися тим, щоб у якості волонтерів/ок допомагати українцям. Завдяки цьому ми розпочали приймати заявку на участь в Програмі від учасників/ць до 30 років.

• Сподіваємося, що наша Програма допоможе молодим спеціалістам не тільки подолати страх розмовляти англійською, але й отримати нові навички для налагодження роботи з іноземними роботодавцями.

• Ми запустили освітні тренінги та лекції для партнерів та студентів ENGin: Наша команда – це експерти з різних галузей наук! Саме тому, ми вирішили запустити освітні тренінги та лекції для наших партнерів та учасників/ць Програми! 28 квітня відбувся перший тренінг від менеджера партнерств – Данила Метельського, який розповів про те, як можна фізично допомогти країні під час війни! А 5 травня відбувся “Майстер-клас по написанню резюме та оформленню облікових записів LinkedIn для учасників ENGin.

• Записи тренінгів ми обов`язково розмістимо на нашому YouTube каналі.

• Ми плануємо проводити освітні заходи і надалі, тому вже 11 травня, о 18:00 відбудеться тренінг на тему “Інформаційна допомога Україні та ЗСУ” під час якого ми поспілкуємось з вами про те, як за допомогою компʼютера, планшета чи телефона можна боротись на інформаційному полі, що не менш важливо сьогодні.

• Для участі у заході потрібно обовʼязково зареєструватися у гугл-формі.

• Ми продовжуємо працювати та набирати нових студентів: Цей місяць став для нас не тільки новим випробуванням, але викликом, який ми з гордістю прийняли! За квітень 2022 року ми отримали 2206 нових заявок для участі в Програмі, 686 з них саме від молоді віком 22-30 років.

• Незважаючи на складні умови ми продовжуємо працювати та набирати нових учасників/ць Програми, тому будемо вдячні за залучення нових людей та поширення інформації про Програму! Особливо серед аудиторії 13-18 років. Враховуючи, що багато освітніх закладів під час війни трансформувалися під сучасні реалії та стали центром допомоги ВПО, ми просимо всіх партнерів залучати внутрішньопереміщених осіб до нашої Програми!

• Стосовно Програми ENGin для вчителів: За декілька днів до початку повномасштабного вторгнення, ми анонсували старт нової Програми ENGin для вчителів, проте не змогли її розпочати. Ми отримали велику кількість запитань з приводу неї і хочемо повідомити, що поки змушені її призупинити.

• Корисні посилання для вивчення англійської мови:

Languagedrops – це сервіс для вивчення англійської та інших мов. Drops хоче допомогти біженцям почуватися в безпеці в новому оточенні без мовного бар’єру, пропонуючи безкоштовну Premium-підписку Drops на рік. Щоб отримати доступ до безкоштовної підписки, просто заповніть форму нижче, і команда підтримки надішле вам код електронною поштою.

LingQ – це сервіс, завдяки якому можна долучитися до вивчення 24 мов, пропонує українцям безкоштовний доступ до преміум-акаунту. Крім доступної бібліотеки курсів, у LingQ можна імпортувати будь-яку статтю, книгу, подкаст або навіть електронний лист та вивчати мову за ними. Щоб активувати безкоштовну передплату, зверніться до служби підтримки ресурсу.

Coursera – це сервіс, на якому є публікації освітніх матеріалів в інтернеті у вигляді набору онлайн-курсів. Сервіс надає безкоштовний доступ українцям. Окрім мови, на Coursera доступні курси з будь-якої дисципліни. Зокрема, можна вивчати все, що пов’язано з технологіями, дизайном, та опанувати дистанційні курси провідних університетів світу. Загалом на платформі відкрито понад 5200 курсів та 2200 проєктів.

Mondly – це сервіс для вивчення іноземних мов. З 1 квітня він надав безкоштовний доступ до курсів для українців, які переїхали до європейських країн. Ініціатива спрямована на допомогу біженцям подолати мовний бар’єр та почуватися вільно, спілкуючись за кордоном. Додаток розблокував преміум-контент для українців та пропонує курси для оволодіння 25 мовами, включаючи англійську, польську, німецьку, румунську та інші. Щоб отримати преміум-доступ, при реєстрації необхідно вказати українську як рідну мову.

• Цей місяць був не простим для нас, але ми намагаємось не стояти на місці та розвиватися, незважаючи на складні умови! Ми дуже вдячні Вам за підтримку, теплі слова та віру в нашу Програму!

Sincerely,
The ENGin Team

 


295