Звернення ректора Андрія Фоменка з нагоди Дня пам`яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Новини університету

Щороку ми схиляли голови у пам’ять мільйонів героїв, які, не вагаючись, віддавали свої життя за батьківщину. Ми називали ту війну найкривавішим конфліктом людства, спричиненим змовою двох тоталітарних режимів – нацизму і комунізму. А ще повторювали: «Ніколи знову»…

Аж доки найжахливіша війна початку XXI століття не постукала у наші будинки, підло і жорстоко. 24 лютого о 4-ій ранку.

Цього року ми зустрічаємо День пам`яті та примирення в умовах повномасштабної військової агресії росії. І боремося не лише за незалежність України та територіальну цілісність, адже рашисти посягнули на саме існування українського народу, його законне право жити та власноруч вирішувати свою долю.

Наша війна зокрема – це відстоювання демократичних принципів, європейських цінностей, цивілізованість та свободу. А протистояти доводиться тим, хто не цурається найкривавіших, найжахливіших злочинів проти людства.

Саме тому цього року Український інститут національної пам`яті запровадив змінення на державному рівні гасла «Пам`ятаємо – перемагаємо!» на більш актуальне для наших днів: «Перемогли нацистів – переможемо і рашистів!».

Сьогодні ми у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ як ніколи віримо у перемогу суверенної України та щодня працюємо, кожен на своєму фронті, аби наблизити цю довгоочікувану мить.

Тож, миру нам усім. І перемоги!

 

З повагою ректор університету

Андрій Фоменко


457