Кров, що рятує життя!

Новини університету

Курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ здали кров для дітей, які перебувають в медичних закладах регіону на лікуванні. Кров потребують пацієнти, які перенесли оперативне хірургічне втручання.

Донація проходила у суботу на базі Дніпропетровської обласної станції переливання крові. До заходу долучилося близько шістдесяти здобувачів вищої освіти. Здавали кров представники усіх курсантських факультетів.

Курсантка 1-го курсу ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Христина Корольонок була донором вперше. Говорить, що сама виїхала з окупованої території, тому як ніхто інший розуміє, що донорська кров для поранених військових та цивільного населення – на вагу золота.

«Чужого горя не буває. Ми не маємо права проявляти байдужість у такий складний для України час. Сьогодні ми, першокурсники, долучилися до благодійної акції, тим самим врятувавши не одне маленьке життя. Віримо, що війна закінчиться скоро, а ми будемо допомагати хворим і надалі, але вже у мирний час», – розповідає курсантка.

За словами керівництва закладу освіти, до обласної служби переливання крові прибули не всі охочі. Вже на цьому тижні сплановано ще одну кровоздачу для потреб військових, які зазнали поранень чи ушкоджень у районах проведення активних бойових дій та наразі проходять лікування в обласній лікарні ім. Мечникова.

 

 


329