День захисту дітей: університет вітає!

Новини університету

Маленьких пацієнтів Дніпровської обласної дитячої клінічної лікарні привітали працівники та курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Привезли гуманітарну допомогу у вигляді засобів гігієни та іграшки.

Сьогодні відділення медичного закладу переповнені. Там, окрім жителів регіону, на лікуванні перебувають діти, які отримали мінно-вибухові травми та поранення внаслідок ракетних обстрілів, а також колишні пацієнти лікарень тимчасово окупованих територій.

Завідувачка відділення виховної, соціально-гуманітарної та культурно-масової роботи Наталія Карнаух з щемом згадує, як у минулі роки разом із підшефними, вихованцями дитячих будинків та шкіл-інтернатів, відзначали перший день літа:

«Весела музика, аніматори, цікаві забавки та дитячий сміх. На жаль, все це залишилося у тому – минулому житті, до 24 лютого. Цьогоріч свято набуло особливого сенсу, тисячі дітей через війну залишились без батьків, даху над головою, права на освіту… Тому ми, правоохоронці, відчуваємо подвійну відповідальність – не тільки гарантувати безпеку та захищати, а й віддати дітям всю свою турботу і тепло».

Організаторка акції привітала маленьких гостей свята, побажала їм якнайшвидшого одужання та мирного щасливого дитинства.

Курсанти закладу освіти вітали малечу подарунками. Майбутні поліцейські привезли м’які іграшки, розвивальні ігри, м’ячі та багато інших приємних дрібничок.

Для найменших пацієнтів лікарні презентували памперси та інші засоби догляду. Їх працівники ДДУВС передали керівництву медичного закладу.

Своїми враженнями від поїздки поділився курсант першого курсу факультету превентивної діяльності старшина курсу Алі Гусейнов. Хлопцеві невдовзі виповниться 19 років. Він вважає, що йому пощастило, бо його дитинство пройшло без війни.

«Шкода діток, які мають жити, радіти та насолоджуватися усіма принадами дитинства. Дуже сподіваюся, що наша підтримка, іграшки та увага допоможуть їм на якийсь час забути про вибухи та сирени. Щиро бажаю усім українським дітям та їхнім батькам якнайшвидше святкувати Перемогу», – сказав хлопець.

Організатори акції наголосили, що в університеті й надалі будуть проводити такі благодійні заходи, щоби наскільки це можливо допомагати маленьким містянам та дітям-переселенцям з небезпечних районів.

 

 


443