Підсумували результати роботи та окреслили перспективи

Новини університету

Чергове засідання наукового товариства курсантів, студентів та слухачів відбулося у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Понад 100 молодих науковців обговорювали ключові вектори подальшої діяльності.

Привітала учасників заходу проректор, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Лариса Наливайко, яка наголосила на ключових напрямах діяльності товариства, зокрема, його участі у наукових конкурсах, програмах академічної мобільності, проведенні наукових заходів, популяризації наукових досліджень тощо.

З вітальним словом виступила також помічниця ректора з гендерних питань, доктор юридичних наук, професор Ірина Грицай, яка наголосила на тому, що науково-дослідна робота в сучасних умовах виступає одним з основних компонентів професійної характеристики майбутнього фахівця, розширення можливостей його самореалізації.

Про важливість розвитку наукового потенціалу молодих науковців в сучасних умовах розповіла директор Навчально-наукового інституту права та інноваційної освіти, доктор юридичних наук, доцент Вікторія Савіщенко.

У рамках проведення заходу окрему увагу приділено питанню міжнародної діяльності. Про перспективи участі у міжнародних конкурсах, проектах розповіла завідувач відділення міжнародних зв’язків Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Тетяна Чумаченко.

Голова відділу організації наукової роботи наукового товариства курсантів, студентів та слухачів Софія Бідняк акцентувала увагу на принципах діяльності товариства, розповіла про досягнення молодих науковців у 2021-2022 навчальному році.

Про результативність та перспективи участі представників товариства у конкурсах наукових робіт розповіла заступник голови студентсько-курсантської ради Орина Ковіненко, яка відзначила, що молоді науковці ДДУВС є переможцями конкурсів наукових робіт різного рівня, серед найбільш знакових – Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з галузей знань та спеціальностей у 2021-2022 навчальному році; Конкурс здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти закладів вищої освіти, що належать до сфери управління МВС України; університетський конкурс на кращу наукову роботу тощо.

Голова відділу профорієнтаційної роботи та сприяння працевлаштуванню Єлизавета Вільхова акцентувала увагу на участі представників товариства в онлайн-курсах, таких як Coursera та Prometheus.

Про організацію та перспективи проведення наукових конкурсів, семінарів, тренінгів доповіла голова відділу організації наукової роботи студентсько-курсантської ради Вікторія Полюх.

За результатами проведення заходу були визначені подальші перспективні напрями науково-дослідної роботи Наукового товариства курсантів, студентів та слухачів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

 

 


471