Курсантка ДДУВС затримала неадекватного чоловіка, який кидався на перехожих з арматурою

Новини університету

Дорогою з місця практики додому першокурсниця Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ спіймала небезпечного хулігана. Сталося це у Дніпрі біля станції метро «Вокзальна» 7 червня близько 16-ї години.

Яна Яланська розповідає, до неї звернувся наляканий перехожий з проханням про допомогу. Оглянувши місцевість, дівчина помітила чоловіка, який погрожував людям арматурою, потім у недозволеному місці вибіг на проїжджу частину та пошкодив небезпечним предметом автомобіль.

Дівчина чимдуж кинулася наздоганяти зловмисника. Поряд опинився водій таксі, який застосував проти хулігана розчин з перцевого балончика. Після чого курсантці силою вдалося повалити чоловіка на землю і утримувати до приїзду поліції.

«Здійснила поверхневу перевірку в присутності свідків, провела опитування. Чоловік був набагато вищий за мене, втім страху не було, – ділиться Яна, – ми постійно готуємось до того, щоб затримувати правопорушників, тому я застосувала всі відпрацьовані в університеті знання та прийоми».

Як зазначив начальник курсу – провідний фахівець факультету превентивної діяльності Дмитро Козак, дисципліну «Алгоритм дій патрульного поліцейського у різних ситуаціях слідчої діяльності» курсанти вивчають з першого курсу. На таких заняттях, у тому числі й з залученням працівників підрозділів особливого призначення, здобувачі вищої освіти відпрацьовують різні техніки затримання правопорушника, вивчають методики знешкодження озброєного зловмисника, способи одягання кайданків і таке інше.

До приїзду патрульних дівчині вдалося встановити особу зловмисника. Як з’ясувалося, затриманий – житель Миколаєва 1967 року народження. Має статус внутрішньо переміщеної особи. Також поліцейським вдалося встановити, що обвинувачений знаходиться на обліку у лікаря-психіатра. Чоловік не заперечував, що залізна палиця, з якою він кидався на людей та автівки, належить йому. Втім пояснити свою поведінку не зміг. Говорив нерозбірливо, лаявся та поводився досить агресивно.

Працівники СОГ доставили правопорушника до районного відділення поліції, де було складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство).

За словами працівників поліції, курсантка ДДУВС не лише взірцево виконала службовий обов’язок, припинивши правопорушення, але й проявила чітку громадянську позицію, вправно використовуючи здобуті як теоретичні, так практичні знання.

 

 


510