Психологічна служба університету: активна робота на фронті ментального здоров’я

Новини університету

З початку повномасштабної війни кардинально змінилося життя кожного українця. Зважаючи на постійну небезпеку та загрозу отримання фізичних травм у час військового протистояння, через постійні хвилювання та тривогу з’являються також і психологічні проблеми.

Тож аби зберегти баланс метального здоров’я, навчитися як опанувати себе й допомагати близьким, жити в умовах війни та адекватно сприймати реальність допомагають кваліфіковані спеціалісти – психологи відділення психологічного забезпечення Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Фахівці щоденно працюють на ділянці свого фронту – надають допомогу працівникам, курсантам та студентам, особам з числа внутрішньо переміщених осіб та іншим вразливим категоріям населення долати психологічні труднощі, бути в гармонії з собою та світом.

Наразі у закладі освіти тривають психологічні тренінги для курсантів-переселенців. Для покращення психологічного стану психологи університету використовують психосоматичні методи. Заняття проходять в кімнаті психологічного розвантаження. Мета подібних тренінгів – стабілізувати емоційний стан, сприяти зняттю захисних механізмів (панічні атаки, флешбек), допомогти зрозуміти дієвість зв’язку між тілом та мозком через дихання та тілесні відчуття.

Кризове консультування, надання екстреної та класичної допомоги, психопрофілактична робота. Такий перелік послуг працівники відділення психологічного забезпечення пропонують медичним працівникам, які рятують життя під час війни. Активністю вже скористалося більше 50 осіб – представників різних медичних установ.

Активно ведеться робота з особовим складом університету. Під час сирен у бомбосховищах психологи університету допомагають зняти напруження та позбутися тривожних думок. Потурбувалися в закладі освіти й про облаштування спеціальних куточків для дітей.

Також триває робота з внутрішньо переміщеними особами, які проживають на території закладу освіти. Кваліфіковані спеціалісти ДДУВС надають психологічну допомогу переселенцям з Донеччини та Луганщини. Задля стабілізації їхнього психоемоційного стану відпрацьовуються способи та техніки роботи з панічними атаками, страхами. Психологи університету допомагають зняти напруження та позбутися тривожних думок.

Іще одна зона відповідальності психологів – робота з представниками сектору безпеки та оборони. З початку введення воєнного стану працівниками відділення психологічного забезпечення проведено ряд тренінгів та надано допомогу 40 особам з-поміж правоохоронців, нацгвардійців, представників спецпідрозділів та територіальної оборони.

Тож нагадуємо, що кожен охочий курсант, студент, викладач чи працівник університету може звернутися до відділення психологічного забезпечення університету за телефонами:

(050) 452 22 69 (Вишневський Сергій Вацлавович);

(097) 456 07 63 (Гура Олена Станіславівна);

(050) 888 36 75 (Стеценко Світлана Петрівна);

(096) 927 06 93 (Глаголєва Євгенія Віталіївна).

Написати на електронну скриньку: vpzvkzdduvs@gmail.com.

Звернутися особисто: перший корпус, свічка «Г», 4 поверх, відділення психологічного забезпечення.

 

 


587