Кримінальний аналіз в умовах воєнного стану: цінними порадами діляться практики!

Новини університету

Навчальне заняття з дисципліни «Основи кримінального аналізу» із залученням досвідчених працівників відділу кримінального аналізу ГУНП в Луганській області відбулося у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Цінний досвід переймали курсанти 3 курсу факультету кримінальної поліції.

Запрошеними спікерами стали: начальник відділу кримінального аналізу ГУНП в Луганській області полковник поліції Рушан Волков, а також старший інспектор ВКА ГУНП в Луганській області капітан поліції Дмитро Чурбаков.

Упродовж заняття розкривалися особливості здійснення аналітичними та оперативними підрозділами Національної поліції України кримінального аналізу в умовах воєнного стану.

Зокрема практики разом із курсантами розглядали актуальні питання роботи аналітиків та оперативних працівників з відкритими джерелами інформації з використанням технік та методик OSINT (розвідки на основі аналізу відкритих джерел) для виявлення можливих фактів правопорушень.

Акцентовано увагу на специфіці роботи з системою відеоспостереження «Безпечне місто». Так, практики докладніше зупинилися на можливостях використання спеціалізованого аналітичного програмного забезпечення IBM i2 Analyst’s Notebook, яке дозволяє максимально ефективно використовувати величезні обсяги інформації та швидко зіставляти, аналізувати і наочно представляти дані з різних джерел, а також надає актуальні і дієві аналітичні засоби, що допомагають виявляти, передбачати, запобігати і припиняти злочинну діяльність.

 


1 257