«Як у кіно»: курсанти ДДУВС відвідали виставку, присвячену війні в Україні

Новини університету

Війна в Україні очима художників. «Як у кіно» – так назвали виставку, де зібрали твори понад десятка митців. Познайомитися з роботами українських художників до галереї «Артсвіт» прийшли курсанти 3 курсу ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції.

Деякі картини та інсталяції вже були представлені за кордоном, а зараз – їх можна побачити у Дніпрі. Власні переживання, історії та реальні факти увіковічили митці у своїх роботах.

Курсанти познайомилися з мистецькими шедеврами відомих сучасних митців: Дар’ї Кольцової, Терези Барабаш, Артема Андрійчука, Іллі Ісупова, Аркадія Гольдмана та ін.

Художники у своїх картинах осмислюють досвід воєнного часу. А дехто – висловлює передбачення, робить прогнози.

Своїми враженнями від виставки поділилася курсантка Катерина Байрак:
«Авторам через картини та експозиції вдалося висловити той складний спектр емоцій і жах, які сьогодні переживають і через які проходять всі українці. Особливо важко сприймаються роботи, присвячені постраждалим внаслідок війни дітям. Виставка показує, як війна змінила людей, та як нам варто будувати суспільство, виходячи з теперішніх подій».

Курсантка переконана, подібні заходи дають можливість постраждалим бути почутими, а глядачам – провести паралелі між тим, що відбувається в Україні з 2014 року та новим загостренням після 24 лютого.

Виставка працюватиме щодня окрім понеділка з 12:00 до 20:00 за адресою Крутогірний узвіз, 21а. Вхід вільний.

 


367