Моральна травма та посттравматичний стресовий розлад: професор з Америки ділиться досвідом з курсантами

Новини університету

19 серпня у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулася зустріч з професором з ментального здоров’я Університету Вісконсину «Green Bay», тренером з публічної безпеки технічного коледжу «Fox Valley Technical College», спеціалістом з кризових станів та консультантом з роботи із особами у стані посттравматичного синдрому Грегом Янгом (США).

Зустріч була присвячена актуальній для громадян України темі – різниці між моральною травмою та посттравматичним стресовим розладом (ПТСР).

Лектор розказав, за якими ознаками можна розпізнати наявну моральну травму або ПТСР у себе чи своїх близьких і друзів, як справлятися з такими станами самому, а також як правильно спілкуватися з травмованими особами, яку атмосферу вдома слід створити, щоб вони почувалися в безпеці та максимально комфортно.

У ході лекції слухачі отримали роздруківки з практичними порадами щодо правильної поведінки з травмованими особами та симптомами обох розладів. Слухачі мали змогу задати питання лектору та обговорити моменти, які їх турбують.

Крім курсантів та науково-педагогічних працівників університету на лекції були присутні капелани Національної поліції України.

 

 


388