Здобувачі вищої освіти успішно пройшли навчання на базі онлайн-платформи дистанційного навчання Leed-CEPOL

Новини університету

Курсанти 3 курсу ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ разом з керівником курсу – провідним фахівцем інституту старшим лейтенантом поліції Валерієм Почтовиком пройшли онлайн-модуль «Firearms» в електронній тренінговій системі CEPOL.

Модуль складається з інтерактивних тестів та лекцій, розроблених для того, щоб дати користувачам загальне уявлення про різні аспекти незаконного використання вогнепальної зброї в злочинних цілях та різні заходи протидії злочинній діяльності, пов’язаної з вогнепальною зброєю. Так, курсанти ознайомилися із класифікацією, законодавством та інструментами, що стосуються регулювання вогнепальної зброї в ЄС.

Результатом проходження курсу є теоретичне збагачення професійних знань майбутніх поліцейських із питань незаконного обігу вогнепальної зброї та протидії цьому явищу.

В рамках підписаної у 2020 році угоди між Міністерством внутрішніх справ України та Агентством Європейського Союзу було створено Національний контактний пункт, через який здійснюється взаємодія української сторони із CEPOL.

СEPOL об’єднує мережу закладів освіти з підготовки фахівців для правоохоронних органів у країнах-членах ЄС та сприяє проведенню тренінгів щодо забезпечення безпеки, обміну інформацією. CEPOL також співпрацює з органами ЄС, міжнародними організаціями й третіми країнами з метою забезпечення колективного реагування на актуальні загрози безпеці.

 


379