Першокурсники викрили злочинне угрупування – результат захоплюючого квесту

Новини університету

Курс молодого бійця триває у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Цими вихідними для новоприбулих курсантів влаштували поліцейський квест під назвою «Детектив». Що розслідували та кого шукали юні шерлоки холмси – далі у нашому репортажі.

Першокурсників розділили на 8 команд. Кожна команда пройшла 4 локації. Запропоновані організаторами завдання та головоломки – максимально наближені до умов майбутньої поліцейської діяльності.

Так, за фабулою розслідували злочин, пов’язаний із реалізацією зброї та боєприпасів угрупуванням шляхом закладок.

На першій локації проводили обшук території з метою виявлення схованки. Тут учасники на практиці продемонстрували своє вміння працювати з QR-кодами. Отримавши інформацію від інструктора, вони розшифровували закодовані повідомлення.

Наступний етап – проходження рукоходу та лінії перешкод на швидкість. Час на виконання завдання – 15 хвилин.

Після спортивної естафети на юних детективів чекав справжній мозковий штурм. Розшифрувати кодові замки можна було шляхом правильних відповідей на запитання, пов’язані з законодавством та історією навчального закладу.

На третій локації команди розтлумачували написи завдяки ультрафіолету. Після чого надавали першу невідкладну медичну допомогу постраждалому свідку. Правильність виконання техніки штучного дихання учасники демонстрували на спеціальному манекені.

Отриману від врятованого свідка інформацію про місцезнаходження схованки зі зброєю курсанти використали під час обшуку на полігоні протидії організованій злочинності.

З усіма завданнями першокурсники впоралися швидко та вправно. Злочинне угрупування було виявлено. Учасники квесту розповідають, що півтори години квесту пролетіли, як одна мить. Долаючи перешкоди та розв’язуючи складні головоломки, вони змогли відчути себе справжніми поліцейськими.

За результатами гри команди-переможці були відзначені грамотами. Нагороджував учасників директор ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції підполковник поліції Владислав Лазарєв.

 


287