Посвята у курсанти: першокурсники ДДУВС отримали свої перші погони

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ пройшли урочистості, присвячені закриттю табірного збору курсантів набору 2022 року.

Упродовж двох тижнів хлопці та дівчата звикали до нового розпорядку, знайомилися з колективом, викладачами, умовами навчання та проживання у закладі освіти. Ранні підйоми, стройова, теоретичні заняття – і так кожен день. Окрім конспектів та книжок – ще й фізичні навантаження.

Відкрив захід ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Андрій Фоменко. Звертаючись до молоді, Андрій Євгенович зазначив, що табірний збір – це перший крок до погонів офіцера Національної поліції України, один із складних і надзвичайно важливих етапів для кожного, хто вирішив стати правоохоронцем.

«Цьогорічна вступна кампанія проходила в умовах воєнного стану, в умовах російської військової агресії, та, не зважаючи на ускладнення та перепони, які були на вашому шляху, ви достойно подолали їх, і зараз маєте такий довгоочікуваний та гідний статус – курсант Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Переконаний, що ви залишитесь вірними своєму вибору, а підготовка, яку ви отримаєте в стінах нашого навчального закладу, стане основою вашого успіху та подальшого професійного зростання», – сказав він.

Ректор побажав молодому поповненню курсантів міцного здоров’я, наполегливо та цілеспрямовано опановувати обрану професію, невичерпної енергії, творчої наснаги та успіхів у навчанні.

Присутні вшанувати пам’ять тих, хто загинув при виконанні своїх службових обов’язків, захищаючи честь та гідність нашої держави хвилиною мовчання, та поклали квіти до меморіалу загиблих бійців за нашу Україну.

І ось вона – довгоочікувана мить! Юнакам та дівчатам вручили курсантські погони. Відтепер вони – повноправні члени великої та дружньої університетської родини.

Далі відзначили кращих курсантів-першокурсників, які під час табірного збору проявили активність, ініціативу, мали успіхи у навчанні, стройовій підготовці та займали призові місця за результатами спортивних змагань.

За сумлінне виконання службових обов’язків, вірність Присязі та віддану службу грамоти та подяки МВС, а також медалі «55 років ДДУВС» отримали здобувачі вищої освіти старших курсів.

Що ж, курс молодого бійця завершився! Вже завтра – новоприбулі юнаки та дівчата розпочнуть навчання вже у ролі повноправних курсантів-першокурсників. Попереду у них – складання Присяги працівника поліції, цікаві та насичені 4 роки навчання.

Бажаємо успіхів, терпіння та натхнення нашим першокурсникам!

 


453