Безпека понад усе! Запорізьких школярів навчають, як діяти у надзвичайних ситуаціях

Новини «Академії поліції»

Заняття з вибухобезпеки для учнів 9 класу Запорізької гімназії № 77 провів викладач циклу загальноправових дисциплін Запорізького центру первинної професійної підготовки «Академія поліції» (м. Запоріжжя) ДДУВС майор поліції Віталій Карпенко.

Під час онлайн-зустрічі розглянули тему «Дії населення під час обстрілів та виявлення вибухонебезпечних предметів».

Як розпізнати вибухонебезпечний предмет, як виглядають саморобні вибухові пристрої та небезпечні ділянки місцевості – про все це розповів лектор з академії поліції. Акцентував й на тому, як діяти у разі виявлення підозрілого предмета та отримання анонімного повідомлення про загрозу вибуху.

Спікер також нагадав учням про правила поведінки цивільного населення під час сигналу «Повітряна тривога». Зупинилися й на питанні безпеки населення під час обстрілів.

«В умовах сьогодення, вкрай важливим питанням є вміння діяти в екстремальних ситуаціях, які включають в себе дії при виявленні вибухонебезпечних предметів, дії під час обстрілів, вибухів тощо. Тому сьогоднішнє лекційне заняття є особливо актуальним. Адже виконання важливих правил дозволить зберегти життя та здоров’я у воєнний час», – зазначив викладач Віталій Карпенко.

За словами організаторів, подібні заняття, пов’язані з безпекою цивільного населення, проводитимуться зі школярами, членами громадської організації «Молодіжна поліцейська академія», й надалі.

 

 


315