Соціальна згуртованість та вирішення конфліктів мирним шляхом: у ДДУВС розпочато цикл тренінгів

Новини університету

Підвищення рівня конфліктологічної компетентності, формування здатності до вирішення конфліктів та підтримки миру, розвиток соціальної згуртованості в громаді, участь жінок в процесі прийняття рішень та вирішенні конфліктів мирним шляхом – такі теми розглянули у ході тренінгових занять здобувачі вищої освіти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Заняття проводить завідувачка відділення виховної, соціально-гуманітарної та культурно-масової роботи відділу кадрового забезпечення Наталія Карнаух, яка є тренеркою-посередницею Національної медіаторської мережі громадської організації «Ла Страда-Україна».

Перший тренінг за темою «Ефективна комунікація в конфлікті. Навички відновлюваної комунікації» пройшов для курсантів Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції.

Під час тренінгу відпрацювали техніки відновлювальної комунікації, техніки рефлексивного слухання. Розглянули тему «Модальні висловлювання». Зокрема спікер розповіла про конструктивні модальні комуніканти, спрямовані на порозуміння та пошук взаємоприйнятних рішень.

Після заслуховування теорії здобувачі вищої освіти працювали в групах, брали участь в рольових іграх. Після колективних обговорень теми тренінгу відбулося підсумкове опитування його слухачів.

До кінця тижня подібні заняття експерт також проведе для курсантів факультетів кримінальної поліції та превентивної діяльності.

Зазначимо, тренінги проводяться з метою реалізації Державної соціальної програми запобігання та протидії домашньому насильству за ознакою статі, Державної стратегії забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків, Національного плану дій з виконанням резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека».

 


459