29 вересня – день пам’яті жертв Бабиного Яру

Новини університету

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ долучився до відзначення 81-ших роковин одного з найжахливіших символів Голокосту – масових розстрілів мирного населення в урочищі Бабин Яр у Києві, вчинених нацистами у 1941-1943 роках.

Курсанти зібралися у конференц-залі, аби вшанувати пам’ять про жертв Бабиного Яру.

Вшанувавши загиблих хвилиною мовчання, здобувачі вищої освіти переглянули документальний фільм режисера Сергія Лозниці «Бабин Яр».

Стрічка заснована на архівних матеріалах і розповідає про події, які призвели до вбивства 33 771 єврея в окупованому нацистами Києві 29-30 вересня 1941 року, а також про наслідки цієї трагедії. Фільм складається з 24 епізодів, кожен з яких є закінченим сюжетом, прямо або побічно пов’язаним з трагедією Бабиного Яру.

Курсант ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Богдан Кисельов рекомендує всім дивитися цей фільм.
«Дуже жахливо, що таке відбувалося. І дуже важко повірити, що, по суті, після цих подій не минуло багато часу. Ми маємо знати свою історію, щоби не повторювати її помилок у майбутньому», – ділиться враженнями першокурсник.


297