Сильні та витривалі: у ДДУВС визначили кращих серед гирьовиків

Новини університету

Традиційний Чемпіонат ДДУВС з гирьового спорту вкотре зібрав найсильніших здобувачів вищої освіти. На цих змаганнях спортсмени та спортсменки університету перевіряли свої фізичні здібності протягом 12 хвилин на гирях вагою 24 та 16 кілограмів.

У запеклій боротьбі перше командне місце виборола команда факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції (з результатом 66 балів). Друге місце посіла команда ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції (з результатом 64 бали). Третє місце дісталося команді факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності (результат – 60 балів).

Перше місце у ваговій категорії до 63 кг посів курсант факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції Євген Нагірний (з результатом 40 разів). У ваговій категорії до 68 кг чемпіоном став курсант факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції Артем Дивляш (з результатом 56 разів). У ваговій категорії до 73 кг першість здобув курсант ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Ростислав Атаманюк (з результатом 100 разів). У ваговій категорії до 78 кг чемпіоном став курсант ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Денис Азаров (з результатом 140 разів). У ваговій категорії до 85 кг чемпіоном став курсант підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності Артем Романенко (з результатом 101 раз). У ваговій категорії до 95 кг першість здобув курсант факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності Євгеній Савінов (з результатом 82 рази), а у ваговій категорії понад 95 кг – курсант факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності Алі Гусейнов (з результатом 154 рази).

Серед жінок в абсолютній ваговій категорії перше місце посіла курсантка ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Анна Молодецька (з результатом 117 разів). Друге місце посіла курсантка факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції Аліна Жук (з результатом 96 разів), а третє місце курсантка ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Лілія Палчинська (з результатом 50 разів).

Змагання були організовані зусиллями кафедри спеціальної фізичної підготовки факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції. Головним суддею змагань був завідувач кафедри спеціальної фізичної підготовки майор поліції Віктор Богуславський, суддями: старший викладач кафедри спеціальної фізичної підготовки Вікторія Ковалюк, викладач кафедри спеціальної фізичної підготовки старший лейтенант поліції Дмитро Анісімов та викладач кафедри спеціальної фізичної підготовки Роман Марков.

Завдяки проведенню чемпіонату було сформовано склад команди університету для подальшої участі у змаганнях вищого рангу. Також з позитивного боку необхідно відзначити тих спортсменів, які продемонстрували свою силу та наснагу, витримавши всі 12 хвилин навантаження, – це Алі Гусейнов, Денис Азаров та Анна Молодецька – наголосила чемпіонка світу з гирьового спорту серед жінок старша викладачка кафедри СФП Вікторія Ковалюк. Разом із тим, викладачі кафедри переконані, що завдяки гирьовому спорту здобувачі вищої освіти зможуть отримати ті фізичні якості, які будуть необхідні в подальшій практичній роботі в органах та підрозділах Національної поліції України.


458