ДДУВС серед переможців грантового проєкту Erasmus-LS

Новини університету

Оголошено результати конкурсу проєктів з розвитку потенціалу вищої освіти. Серед переможців, які одержали фінансування на наступний рік, проєкт Simulation medicine and Scenario-based learning for emergency care (SimS), у складі міжнародного консорціуму якого – Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ.

До складу консорціуму увійшли проєктні групи із Литви, Греції, Іспанії, України. Всього – 10 учасників. Координатор проєкту – Буковинський державний медичний університет. У складі проєктної групи Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ – викладачі кафедр тактико-спеціальної підготовки, криміналістики та домедичної підготовки.

За словами завідувачки відділення міжнародних зв’язків Тетяни Чумаченко, проєкт спрямований на розвиток системи домедичної освіти шляхом проведення тренінгів з використанням сценарного навчання та симуляційної медицини, у тому числі тренінгів з вивчення особливостей компетентного психологічного супроводу постраждалих та осіб, які перебувають на місці ДТП, а також поліцейських, як осіб категорії «Перший на місці події».

Одним із ключових завдань проєкту є модернізація навчальної програми шляхом розробки та впровадження реалістичних сценаріїв з використанням методології SBL та SM, а також створення мережі освітніх та тренінгових центрів надання першої та невідкладної допомоги.

 

 


275