Майбутні правники занурюються в особливості професії!

Новини університету

Цикл професійних зустрічей «Знайомство з професією» триває у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Заходи проводяться з нагоди Дня юриста України та Всеукраїнського тижня права.

Проєкт ініціювала проректорка ДДУВС Лариса Наливайко та науково-педагогічні працівники кафедри загальноправових дисциплін. Ключова мета заходів – поглиблення практичної підготовки здобувачів вищої освіти, а також підсилення мотивації до навчання та безпосереднього знайомства з майбутньою правничою професією. Проєкт передбачає зустрічі з юристами-практиками, які представляють різні сфери юридичної діяльності.

Так, студенти ННІ права та інноваційної освіти завітали до Третього апеляційного адміністративного суду та Дніпропетровського окружного адміністративного суду, де познайомились з організацією роботи, працівниками апарату та суддями. Здобувачам зокрема влаштували екскурсію приміщеннями судів: студенти відвідали робочі кабінети, зали судових засідань, кабінети канцелярії, познайомилися із порядком звернення громадян до суду.

І навіть більше! Першокурсники мали змогу не тільки побачити суд «зсередини», але й поспілкуватись з головами судів – Анатолієм Коршуном та Андрієм Кореневим. Під час зустрічей Лариса Наливайко також обговорила перспективи працевлаштування випускників.

Окрім цього, здобувачі вищої освіти відвідали майстер-клас «Урок справедливості» від судді Дніпропетровського окружного адміністративного суду Василя Ількова. Цікава інтерактивна форма заняття передбачала пошук студентами справедливого рішення у справі під керівництвом судді. Несподіванкою стало вирішення спору між командами шляхом медіації.

Зазначимо, що Третій апеляційний адміністративний суд та Дніпропетровський окружний адміністративний суд – стейкхолдери ДДУВС і провідні роботодавці для випускників закладу за спеціальністю «Право». Університет співпрацює з судами у рамках укладених меморандумів не тільки в навчальному та практичному аспектах, але й у науковому та виховному напрямах.


275