Вдосконалення ключових компетентностей: професійні тренінги з у дії!

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ триває цикл тренінгів для фахівців курсантських факультетів та інституту. На заняттях працівники систематично підвищують свою кваліфікацію та обізнаність з питань антикорупційного законодавства, у галузях фінансового, матеріального, психологічного та кадрового забезпечення тощо.

Багато уваги у закладі освіти приділяють покращенню знань особового складу з української мови. На одному з таких занять курсові офіцери вдосконалювали своє мовлення.

Які помилки ми допускаємо у щоденному спілкуванні та як навчитися говорити правильно? На ці та інші питання відповіла професорка кафедри українознавства та іноземних мов, докторка філологічних наук, доцентка Ірина Царьова.

Розглянули найпоширеніші лексичні, орфографічні, граматичні та орфоепічні помилки в мовленні. Зокрема лекторка навела 7 граматичних рис української мови, яких немає в російській. Учасники тренінгу розглянули формули вітань, особливості відмінювання прізвищ, а також шукали помилки у рекламних матеріалах та виправляли їх.

Наступне заняття для фахівців та провідних фахівців університету було присвячене темі психологічного здоров’я у колективі та налагодженню взаємодії підрозділів закладу освіти з відділом психологічного забезпечення в умовах воєнного стану. Спікером виступив завідувач відділу Сергій Вишневський.

Доповідач акцентував на необхідності систематичного проведення психопрофілактичної роботи зі здобувачами та працівниками в умовах загроз надзвичайних ситуацій та шокових станів, які виникають у зв’язку з цим.

Найближчим часом заплановані заняття за участі працівників відділу фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку, відділу організації служби, медико-санітарної частини, відділення продовольчого забезпечення відділу матеріального забезпечення та уповноваженим з антикорупційної діяльності закладу освіти.

У рамках проведення циклу тренінгів особлива увага приділяється розгляду питань, пов’язаних із професійно-етичним спілкуванням, дотриманням вимог чинного законодавства, зокрема антикорупційного. У ході занять моделюються типові ситуації, які виникають у повсякденній професійній діяльності офіцерів поліції під час несення ними служби в умовах воєнного стану.


220