Курсанти ДДУВС приборкували стрес за допомогою квесту

Новини університету

Квест на тему «Основні принципи в розвитку стресостійкості в оперативних працівників» провели для курсантів Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції. На занятті розглянули найпоширеніші фактори стресового стану, а також кілька простих методик, які допомагають підвищити рівень психологічної підготовки. Ініціювала заняття курсантка Інна Кишинська – вона ж і виступила у ролі викладачки.

Здобувачам вищої освіти запропонували три завдання. У ході першого курсанти аналізували місце події: збирали пазл, висували теорії та отримували кодове слово. Втім, у кожній команді був власний «шпигун», який таємно повідомляв код суперникам. Задачею майбутніх поліцейських було викрити зрадника.

Другий етап потребував справжньої акторської гри! П’ятеро курсантів ДДУВС зображали злочинців різного психотипу, ще п’ятеро – оперативних працівників. Аналізуючи представлені моделі поведінки, вони мали виявити найбільш небезпечного. Така вправа розвиває навички визначення активних та рецесивних типів поведінки, а також різних рівнів агресії.

Наостанок вчились адаптовуватися до соціально-психологічного рівня спілкування у суспільстві. Команди отримали серію фото, на яких – правопорушники до і після скоєння ними низки злочинів. Серійний вбивця, маніяк-ґвалтівник-педофіл, маніяк-соціопат, садист-вбивця. Завданням було співвіднести дублікати та визначити, хто саме зображений на фото.

Творчість та ініціатива – одні з ключових якостей для здобувачів вищої освіти, вважає завідувач кафедри гуманітарних дисциплін та психології поліцейської діяльності ДДУВС Кирило Недря. «Саме тому пропозиція курсантки щодо проведення квесту була не лише схвалена, а і проведена. Користь – очевидна! Окрім цікавого і насиченого заняття, сама авторка квесту змогла відчути себе на місці викладача, отримати додаткові знання і навички. Тож, будьте ініціативними – адже такі і здобувають світ!» – наголосив Кирило Михайлович.

 

 


320