Консультаційний центр з питань забезпечення прав і свобод захисників України презентували в ефірі 9 каналу!

Новини університету

Помічниця ректора з гендерних питань ДДУВС Ірина Грицай та голова громадської організації «Всеукраїнський громадський рух матерів та родичів учасників антитерористичної операції «Берегиня»» Алла Макух стали запрошеними спікерами в ефірі 9 каналу.

Фахівці презентували діяльність Консультаційного центру з питань забезпечення прав і свобод захисників України.

«З моменту відкриття на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ консультаційного центру ми отримали звернення від понад 120 осіб. Працюватимемо стільки, скільки буде потрібно, адже все робимо задля спільної Перемоги України та майбутнього наших громадян», – зазначила Ірина Грицай.

«До нас звертаються родини полонених, зниклих безвісти, при цьому не лише з Дніпропетровщини. Наш консультаційний центр створений за ініціативи Радниці-уповноваженої Президента з питань забезпечення прав захисників України Альони Вербицької. Проєкт є пілотним, але вже показав свою результативність: звернення до нас продовжують надходити. Комусь допомагаємо, підключаючи до консультування юристів та психологів університету, по окремим питанням надаємо необхідну довідкову інформацію. Намагаємося відповідати на всі питання громадян, які звертаються до нас», – підкреслила Алла Макух.

Переглянути інтерв’ю можна за посиланням.

Нагадаємо, що ключовий напрям роботи центру – надання юридичної, психологічної та інформаційно-консультативної підтримки щодо забезпечення дотримання гарантій захисту прав і основоположних свобод військових та членів їхніх родин.

Для отримання необхідної інформації пишіть на електронну пошту: Poshuk.dopomoga@gmail.com або телефонуйте: +38(096)209-79-12.

Графік роботи центру:

ПН-ПТ, з 10:00 до 15:00.

 

 


473