Як курсанти «лава на лаву» ходили

Новини університету

Відродити кращі козацькі традиції вирішили у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ напередодні Дня українського козацтва. На факультеті підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції провели змагання серед курсантів «Лава на лаву».

За словами організаторів, гру влаштували з метою патріотичного виховання молоді, розширенню їхніх знань з історії українського козацтва, покращення фізичної форми та підвищення командного духу у колективі.

Факультетські змагання проходили у три етапи. У кожної команди була своя стратегія. Головна задача – виштовхнути противника за межі кола.

З перевагою у два бали перемогу у козацькій забаві отримала команда 3-го курсу. Серед переможців – курсант Ярослав Лашко.

Хлопець розповідає: «Головний принцип лави – бути однією командою, як одне ціле. І ми вже до цього звикли з перших днів навчання в університитеті. Намагаємося у найвідповідальніші моменти міцно тримати стрій, підтримувати один одного, виручати».

Глядачі спостерігали за розвагами із захопленням. І з певним завмиранням духу у надто гострих моментах.

Учасники кажуть, у цій забаві ніхто не програє. Тож, останнє змагання команд – це не бій, а дружнє братання козаків, а в нашому випадку ще й спільне фото на згадку.


329