«Патріот – це не просто слово»: у ДДУВС відбулася зустріч із захисником України

Новини університету

З нагоди державного свята Дня захисників і захисниць України та Дня українського козацтва факультетом підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності було організовано зустріч курсантів з Кирилом Недрею – лейтенантом Збройних Сил України, завідувачем кафедри гуманітарних дисциплін та психології поліцейської діяльності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, тренером-інструктором Національної поліції України, сертифікованим тренером-інструктором низки міжнародних організацій, кандидатом історичних наук.

Офіцер запасу поділився з курсантами спогадами про свою службу у Збройних Силах України, куди був призваний у першу хвилю мобілізації до лав 93-ї окремої механізованої бригади, відомої в широких колах під назвою «Холодний Яр».

Здобувачі вищої освіти дізналися: з кінця серпня 2014 року, коли активізувалася інтенсивність боїв за Донецький аеропорт, Кирило Недря безпосередньо відповідав за оборону будівлі з майстернями (найстаріша будівля аеровокзалу), а з початку вересня — нового терміналу.

У середині вересня особовий склад гарнізону оборонців вперше від ворога отримав прізвисько «кіборги». 12 вересня назву повторив Президент України, після чого воно фактично стало другим ім’ям кожного з оборонців.

«Захист своєї Вітчизни від зазіхань з боку тих, хто намагається загрожувати державним засадам будь-якої країни – свята справа. Вона вимагає від людей сміливості, честі та відваги, дуже часто величезної самопожертви та колосальної самовіддачі», — сказав захисник під час спілкування з курсантами.

Своєю чергою здобувачі вищої освіти привітали Кирила Недрю зі святом захисників і захисниць нашої Вітчизни, побажали доброї долі, сил, здоров’я, перемоги Україні та мирного неба.

Курсанти запевняють, що така зустріч не залишила байдужим нікого: «Коли ти чуєш розповіді очевидців, учасників військових дій, серце пронизує гордість та непохитна віра у перемогу. Саме такі заходи, на прикладах наших викладачів, дозволяють побачити, що «патріот» – це не просто слово».

 

 


441