Урочисто присягнули на вірність українському народу

Новини університету

У День захисників та захисниць України першокурсники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ урочисто склали Присягу працівника поліції.

Привітати зі святом курсантів завітали почесні гості: заступник Міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий, директор Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Сергій Кримчук, начальник Головного сервісного центру МВС України Микола Рудик, начальник відділу № 5 управління забезпечення діяльності керівництва МВС Департаменту управління справами Міністерства Мирослав Дурдинець, народний депутат України В’ячеслав Медяник, перший заступник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Володимир Орлов, радник голови Дніпропетровської обласної ради Олександр Донченко, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів, директор Департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Едуард Підлубний, начальник УСБУ в Дніпропетровській області Сергій Лисак, начальник центрального територіального управління Національної гвардії України Володимир Гордійчук, начальник ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області Андрій Кульбач, заступник керівника Дніпропетровської обласної прокуратури Сергій Спільник, заступник начальника ГУНП в Дніпропетровській області полковник поліції Юрій Небеський, заступник начальника ГУНП України в Дніпропетровській області Володимир Богоніс, директор Дніпропетровського НДЕКЦ МВС Володимир Коротаєв, начальник регіонального сервісного центру Головного сервісного центру МВС в Дніпропетровській області В’ячеслав Білявський, начальник ДУ «Територіальне медичне об’єднання МВС України по Дніпропетровській області» Дмитро Шаповалов, архієпископ Дніпровський і Криворізький, керуючий Дніпропетровською єпархією Православної церкви України Симеон.

Першим до присутніх звернувся заступник міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий. Він привітав першокурсників від імені міністра Дениса Монастирського та колективу міністерства з прийняттям Присяги працівника поліції, а всіх присутніх – з великим християнським святом Покровою Пресвятої Богородиці, Днем захисників та захисниць України та Днем українського козацтва.

«Шановні першокурсники, більшості з вас 17 років, але вже в юності ви стали зрілими особистостями, які зробили мужній і відважний вибір – служити українському народу в той час, коли Україна проходить найважчий етап боротьби за державність, свободу і демократичні цінності. Дякую вашим батькам, вчителям і наставникам за виховання справжніх патріотів своєї Вітчизни. Складання Присяги на вірність українському народу в період повномасштабної війни проти України – чергове свідчення морально-вольової незламності нащадків Київської Русі та козаччини», – сказав Богдан Драп’ятий.

За сумлінне виконання службових обов’язків, вагомий особистий внесок у справу боротьби зі злочинністю, високі досягнення в захисті прав і свобод громадян, державного суверенітету, територіальної цілісності та безпеки України наказом Міністра внутрішніх справ кращі правоохоронці, рятувальники, нацгвардійці, прикордонники Дніпропетровщини, а також працівники університету були нагороджені нагрудними знаками «За відвагу в службі» та «За відзнаку в службі», грамотами та подяками.

До курсантів, офіцерів та почесних гостей звернувся ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Андрій Фоменко.

«У час повномасштабної військової агресії це мужній вчинок – присягати вірно служити українському народові та з гідністю нести високе звання поліцейського. Переконаний, що навіть у складних умовах війни ви завжди залишитесь вірними Присязі. Нехай любов до України надихає вас на нові звершення у благородній справі служіння українському народові!» – побажав ректор.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять захисників та загиблих при виконанні службових обов’язків правоохоронців. Курсанти поклали квіти до меморіалу загиблих за Україну бійців.

І ось він, відповідальний та зворушливий момент для майбутніх правоохоронців – складання Присяги працівника Національної поліції України.

Офіційний текст зачитує курсант 1 курсу Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Владислав Орлов. Першокурсники повторюють за ним.

Після проголошення Присяги гості та відповідальні офіцери вручають курсантам спеціальні жетони.

Відтепер вони рядові поліцейські, які після завершення навчання розпочнуть професійну діяльність.

Завершилися урочистості поздоровленнями почесних гостей та музичними вітаннями учасників художньої самодіяльності закладу освіти.

Традиційно всі охочі змогли долучитися до екскурсії університетом. Гості побували на різних локаціях закладу освіти, зокрема відвідали сучасні тренінгові центри та полігони, де майбутні поліцейські щодня отримують теоретичні знання та відточують практичні навички.

 

 


915