Ми сильні – коли ми разом!

Новини університету

Тиждень почався з масованих ракетних обстрілів по всій території України. В перші 2 дні працівники, курсанти та студенти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ 12 годин провели в укриттях. Це була найдовша тривога за весь час повномасштабної війни з росією.

Цілий спектр негативних емоцій: від жаху, розпачу й печалі до злості, зневіри та спустошеності пережили українці за останні п’ять днів. Тримати стрес під контролем – стало основним завданням психологів університету, які весь час були поряд із колегами та здобувачами вищої освіти. В укриттях фахівці проводили стабілізаційні заняття.

Завідувач відділення психологічного забезпечення Сергій Вишневський розповідає, найголовніше взяти себе в руки, коли здається, що все вийшло з-під контролю.

«У найтривожніші хвилини колектив згуртувався, кожен намагався підтримати один одного», – розповідає психолог.

Відпрацювали техніки стабілізаційного дихання, вчилися опановувати панічні атаки, тривогу. Також виконували вправи надання першої психологічної допомоги оточуючим.

Під час занять психологи університету активно використовують знання та практичні навички, які вони отримали в рамках Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, ініційованої Першою леді України Оленою Зеленською та інших навчальних курсах, організованих відділом психологічного забезпечення Департаменту персоналу МВС України. Так, з початку війни фахівці відділу психологічного забезпечення ДДУВС мали можливість підвищити свій фаховий рівень у провідних психологів Швейцарії, Ізраїлю, Словенії, Німеччини, США тощо.

 

 


231