Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський презентував досягнення та виклики системи МВС під час війни

Новини університету

Представники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ долучилися до лекції на тему «Досягнення і виклики системи МВС під час війни» від Міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського. Захід проходив в очно-дистанційному форматі.

Серед слухачів лекції – представники структури та зокрема низки закладів вищої освіти в системі Міністерства внутрішніх справ України. Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ представляли т.в.о. ректора полковник поліції Олександр Юнін, члени ректорату, а також науково-педагогічні працівники та здобувачі вищої освіти.

Очільник міністерства у рамках відеолекції презентував ключові виклики, які постали перед працівниками структури з початком повномасштабної війни, розв’язаної рф, пріоритетні формати діяльності, досягнення та першочергові завдання на найближче майбутнє.

Зокрема Денис Монастирський зазначив:

«Це героїчна історія оборони, яка пишеться кров’ю, це справді унікальний час. «Українець» сьогодні – слово, яке звучить гордо. У будь-якій, навіть віддаленій точці цивілізованого світу українці – бажані гості», – підкреслив Денис Анатолійович.

Міністр внутрішніх справ розповів про реагування структури на нові виклики та особливості прийняття оперативних рішень. Серед таких – оптимізація блокпостів, оперативне реагування на виклики, пов’язані з інтенсивним виїздом громадян за кордон, формування пунктів збору гуманітарної допомоги, а також боротьба з ворожими диверсійно-розвідувальними групами.

Очільник міністерства зауважив, що структура гідно впоралася із завданнями, які постали перед працівниками з початком повномасштабної військової агресії рф проти України та акцентував увагу, що навіть звичайні громадяни добровільно допомагали рятувальникам, поліцейським, бажаючи зробити свій внесок у визвольну боротьбу.

У рамках лекції Денис Монастирський також презентував основні принципи здійснення інформаційної кіберкампанії з дискредитації та демотивації військових рф, головні напрями роботи органів системи МВС та плідну міжнародну діяльність тощо.

Міністр внутрішніх справ на завершення розповів про найбільш пріоритетні завдання міністерства на найближче майбутнє: здійснення стабілізаційних заходів на звільнених від окупації територіях, визначення та притягнення до відповідальності осіб, які здійснювали колабораційну діяльність, реабілітацію та лікування співробітників структури, відновлення енергетичної інфраструктури тощо.

 

 


460