Документування та розслідування злочинів в умовах воєнного стану: бінарні заняття з фахівцями ДБР

Новини університету

Навчально-науковим інститутом права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції ДДУВС для майбутніх слідчих, курсантів 4-го курсу, організовано факультативні заняття з питань документування та розслідування злочинів в умовах воєнного стану. Цього разу до закладу освіти були запрошені слідчі та оперативники Територіального Управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську.

Під час заняття увагу здобувачів вищої освіти було акцентовано на діяльності слідчо-оперативних груп на місці події за фактами ракетного та артилерійського обстрілу, внаслідок яких сталася загибель людей.

Зокрема говорили про дотримання особистої безпеки та користування засобами індивідуального захисту, організацію проведення огляду місця вибуху та руйнувань будівель.

Зупинилися також на особливостях поводження із виявленими вибуховими пристроями; взаємодії з іншими органами та підрозділами правоохоронних органів, а також організаційно-тактичних питаннях проведення огляду місця події з використанням можливостей квадрокоптерів різних модифікацій.

За словами завідувача кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань Дмитра Санакоєва, проведення практико-орієнтованих занять з актуальних проблем діяльності підрозділів Національної поліції сприяє підвищенню якості підготовки майбутніх слідчих до роботи в умовах воєнного стану та їх адаптації до умов майбутньої служби.


383