Керівництво ДДУВС долучилося до масштабного практикоорієнтованого семінару у Києві!

Новини університету

Ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Андрій Фоменко, перший проректор полковник поліції Олександр Юнін, а також завідувачі кафедр закладу долучилися до практикоорієнтованого семінару «Особливості діяльності органів та підрозділів поліції в умовах збройної агресії російської федерації».

Участь у масштабному дводенному заході взяли представники керівного апарату Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, а також закладів вищої освіти в системі МВС.

Метою проведення семінару стало ознайомлення з особливостями діяльності поліції щодо протидії збройній агресії рф, документування воєнних злочинів, вчинених представниками держави-агресора, та проведення стабілізаційних заходів на деокупованих територіях України.

До учасників заходу звернувся Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський. Він зазначив, що дуже важливо застосувати досвід, який правоохоронці наразі здобувають в умовах війни, для якісної підготовки майбутніх поліцейських.

«Зараз надзвичайно велика кількість викликів: відкриваються нові сторони правоохоронної діяльності з абсолютно іншими масштабами. Тому такий тісний контакт з фахівцями, які працюють безпосередньо в полях, має дати вам, керівному і викладацькому складу, а через вас – і курсантам, відчуття реальності, що важливо для підготовки кадрів для правоохоронних органів», – зазначив Денис Монастирський.

Актуальність проведення таких заходів також підкреслили заступниця Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко та голова Національної поліції України Ігор Клименко.

У рамках практикоорієнтованого семінару учасники мали змогу ознайомитися зі змінами в завданнях та напрямках діяльності поліції у зв’язку з повномасштабною агресією росії проти України.

Окрім цього, відбулася презентація сучасних технічних засобів, прийомів та методів діяльності, які застосовують поліцейські під час досудового розслідування кримінальних правопорушень та здійснення оперативно-розшукової діяльності.


441