Новорічний OPEN DAY у ДДУВС: усі подробиці!

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ «відлунав» останній OPEN DAY року. Працівники та курсанти закладу підготували справжню новорічну казку: святкові декорації, різдвяні пісні та колядки, пам’ятні подарунки. Які ще сюрпризи чекали на абітурієнтів та їхніх батьків – розповідаємо у матеріалі.

Знайомство з університетом розпочали у конференц-залі. Тут відбулася презентація закладу, його ключових спеціальностей та матеріально-технічної бази. Начальниця відділу довузівської підготовки Влада Літошко відповіла на усі питання майбутніх вступників, зокрема щодо проведення підготовчих курсів та умов проживання в гуртожитках. Обговорили й найактуальнішу інформацію щодо вступної кампанії.

Але ж не тільки про серйозне! Привітати гостей із новорічними святами завітав справжнісінький Санта. У супроводі колядунів він побажав миру й наснаги у прийдешньому році.

Далі – найочікуваніша частина заходу: профорієнтаційно-розважальний квест! Справжня подорож світом професій, за якими навчаються студенти та курсанти ДДУВС. Майбутні вступники відвідали одразу кілька локацій за спеціальностями, серед яких – «Юридична діяльність», «Міжнародні відносини», «Економіка», «Менеджмент» та «Публічне управління».

Кожна з них передбачала практичні завдання, що сприяють розвитку мислення та інтерактивних здібностей, тренують швидкість реагування у нестандартних ситуаціях.

Так, із спеціальністю «Правоохоронна діяльність» знайомились у залі судових засідань. Хлопцям та дівчатам запропонували розв’язати декілька задач за допомогою Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення.

На базі центру психологічного розвантаження дослідили спеціальність «Психологія». Бонусом – пройшли психологічні тести щодо свідомого обрання професії. Адже розуміння обов’язку, дисципліни та відданості майбутній справі і є запорукою успішного навчання у ДДУВС.

Святкову екскурсію замовляли? Подорож локаціями університету – чи не найкращий спосіб зануритися у курсантське життя!

Хлопці та дівчата відвідали полігон «Протидії організованої злочинності та корупції», де навчалися виявляти ознаки фальшивомонетництва, хабарництва та грошових підробок за допомогою спеціальних технічних засобів.

У криміналістичному класі спробували правильно виконати дактилоскопіювання, поспостерігали за слідчою роботою на місці скоєння злочину. А підвищити рівень знань та умінь у сфері дорожнього руху допомогла локація моделювання дорожніх інцидентів.

Відвідали гості й тренажерну залу, де спробували виконати комплексну силову вправу – вона є частиною іспиту з фізичних здібностей. А от прихильникам гострих відчуттів – наша інноваційна локація вогневої підготовки! Оволодіти технікою влучного вогню та потримати у руках справжню зброю майбутні абітурієнти змогли під час візиту до тиру «РУБІН-У».

Завершився OPEN DAY урочистим нагородженням учасників квесту та врученням пам’ятних подарунків. І звісно – святковою передноворічною фотосесією!

 

 


295