Курсантка ДДУВС пройшла спеціальне навчання для волонтерів

Новини університету

Курсантка ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Катерина Байрак опанувала навчальний курс для підтримки волонтерів у тимчасово окупованих та прифронтових містах «Волонтерство під час війни». Організатори навчання – Українська Волонтерська Служба.

Для того щоби стати однією з 70 слухачок навчального курсу курсантка ДДУВС пройшла справжній відбір кандидатів: презентувала власний мотиваційний лист та підсумки волонтерської діяльності, якою особливо плідно займається з перших днів повномасштабного вторгнення рф на територію України.

«Я з початку війни прагнула якось допомагати нашим громадянам. Саме тому перше, що спало на думку – праця в тилу, на волонтерському фронті. Я беру участь у донаціях, працювала у волонтерському штабі для переселенців-працівників Національної поліції України, притулках для тварин, передавала іграшки та одяг для дітей-переселенців, займалася плетінням сіток та виготовленням окопних свічок», – розповідає курсантка.

У рамках навчального курсу в ZOOM-форматі Катерина Байрак опановувала навички з покращення ефективності та продуктивності праці у сфері волонтерської діяльності: волонтерський менеджмент, комунікація з іншими волонтерами та організаціями, безпека волонтерів під час війни, тонкощі заохочування осіб до волонтерської діяльності, актуальне національне законодавство у сфері волонтерства та гуманітарної допомоги.

Усі заняття проводили тренери Української Волонтерської Служби, що була відкрита ще у 2017 році. Зокрема спікерами стали засновниця цієї громадської організації Анна Бондаренко та незалежний консультант урядових та неурядових організацій Віктор Артеменко.

За результатами проходження навчального курсу Катерина Байрак отримала відповідний сертифікат.


317