«Безпека в інтернеті під час дистанційного навчання»

Новини університету

За такою темою відбувся просвітницько-профорієнтаційний онлайн-захід для школярів у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Його провели з нагоди Всесвітнього дня безпечного інтернету.

До лекції приєдналися понад 150 учнів 10-11 класів м. Дніпра та м. Кам’янське. Доповідачами виступили викладачка кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності ДДУВС старший лейтенант поліції Каріна Пісоцька, а також інспекторка ювенальної превенції УПД ГУНП у Дніпропетровській області капітан поліції Вікторія Гаркач. Мета зустрічі – поглиблення знань школярів про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій.

На лекції говорили про види небезпек та злочинів, які можуть вчинятися відносно дітей в інтернеті. Як діяти, якщо ти став потерпілим. Інспекторка превенції наголосила на тому, що одним із найпопулярінших видів злочину є кібербулінг (або тролінг) у соціальних мережах і месенджерах. Набирає обертів таке інтернет-шахрайство як фішинг – крадіжка конфіденційної інформації, імен і паролей доступу тощо.

«Сьогодні учням важливо бути обізнаними у небезпеках та загрозах, які можуть спіткати їх у Всесвітній мережі. Адже часто діти навіть не знають, що стали жертвою злочину – або як елементарно захистити свої права в інтернет-просторі. Тому такі онлайн-заходи є дуже корисними в якості профілактики», – відзначає Каріна Пісоцька.

Також у заході взяла участь начальниця відділу довузівської підготовки, профорієнтаційної роботи та сприяння працевлаштування випускників Влада Літошко. Вона наголосила на важливості роботи ювенального поліцейського та розповіла про професії, які можуть отримати учні у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ.

Учасники лекції проявили активність та високу зацікавленість темою, ставили запитання поліцейським щодо того, як правильно діяти в ситуаціях, коли став свідком чи потерпілим кіберзлочину.

 

 


468