Маленькими справами – до великої Перемоги

Новини університету

Курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ із перших днів війни є активними учасниками волонтерського руху. Здобувачі вищої освіти вкотре долучилися до плетіння маскувальних сіток для потреб ЗСУ.

Так, курсанти факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції розгорнули «волонтерський фронт» на базі КЗО «СЗШ №83» ДМР. Під чітким керівництвом наставників та директора закладу Нуне Степанян вони виготовили основу для маскувальних сіток – міцне плетіння із фіксованими комірками, які витримують значні навантаження.

Результат роботи одразу ж передали волонтерам Сергію Воронько та Ірині Дубонос. Сітка від майбутніх правоохоронців дістанеться бійцям 93-ї бригади.

Не залишилися осторонь і курсанти ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції. Дівчата-третьокурсниці взяли участь у марафоні з плетіння маскувальних сіток, який систематично проводить громадська організація «Діячі України їдуть творити».

Курсантка Катерина Байрак долучається до подібних заходів не вперше: дівчина прагне якнайшвидше наблизити нашу Перемогу. «Для мене дуже важливо постійно допомагати армії. Ми стали частиною дружньої волонтерської родини задля досягнення спільної мети – допомоги нашим мужнім воїнам, що наразі знаходяться на передовій та відбивають ворожий натиск на наші землі. Вони вкрай потребують підтримки з тилу», – зазначає Катерина.

Сітки мають величезний попит на фронті, оскільки застосовуються для маскування різних видів техніки та інженерних споруд. Вони неодноразово рятували життя українським бійцям.
Детальніше про марафон – у сюжеті.


295