Курс на вдосконалення взято: студенти-правники переймають кращі європейські практики

Новини університету

Представники студентсько-курсантської ради Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ стали делегатами від Європейської асоціації студентів права ELSA Ukraine на Іnternational Strategy Meeting у Празі.

ISM – внутрішній міжнародний з’їзд, який об’єднав делегатів з 43 країн-членів організації асоціації. ДДУВС на заході представляли студенти-третьокурсники ННІ права та інноваційної освіти Дарія Демиденко та Олексій Максимов.

Упродовж п’яти днів обговорювали стратегічні цілі асоціації на найближчі чотири роки, які матимуть вплив на розвиток юридичної освіти, утвердження взаєморозуміння та розширення співпраці студентів-правників і молодих юристів з усієї Європи.

Делегати вносили пропозиції до стратегічного плану, брали участь в обговореннях та активно дебатували. Також учасники заходу мали змогу познайомитись з історією Праги, її визначними архітектурними пам’ятками.

Представники ДДУВС розповіли про особливості навчання студентів-правників у своєму закладі освіти. Зупинилися й на умовах дистанційного навчання у війну.

На Міжнародних стратегічних зборах від ELSA були запропоновані проєкти, які відкриють українським студентам нові можливості навчання та стажування за кордоном.


300