ДДУВС та ELSA: молодіжні ініціативи в дії!

Новини університету

Меморандум про співпрацю сьогодні укладено між Дніпропетровським державним університетом внутрішніх справ та Дніпровським осередком Всеукраїнської громадської організації «Європейська асоціація студентів права України».

Підписантами з обох сторін виступили ректор університету полковник поліції Андрій Фоменко та президентка осередку Дарія Демиденко.

Сторони домовилися співпрацювати з метою підвищення якості освітньої та наукової діяльності у системі правової освіти, професійної орієнтації та з метою розвитку студентських правничих ініціатив.

«Молодь завжди була, є і буде рушійною силою будь-якого прогресу. Тішуся з того, що в команді нашого університету навчаються дійсно активні та ініціативні студенти. Представники студентсько-курсантської ради є постійними учасниками наукових, просвітницьких, соціальних проєктів. Ідеї нашої молоді успішно реалізуються не тільки у стінах університету, а й на рівні міста, регіону та України в цілому», – сказав ректор.

Андрій Євгенович висловив сподівання, що підписання договору розширить межі співпраці всеукраїнської спільноти майбутніх правників. Дозволить студентам-юристам вдосконалити навчальний процес, реалізувати ще більше прогресивних ініціатив та соціально значущих проєктів.

Від імені локального правління ELSA Dnipro Дарія Демиденко висловила подяку ректору університету та всьому колективу за співпрацю. Акцентувала на тому, що вперше за 28 років існування громадської організації курсанти внесені до її статуту та книги рішень. Це реалізовано з метою участі майбутніх поліцейських у діяльності організації не тільки на локальному рівні, а й всеукраїнському та міжнародному.

«Випускники ДДУВС, вже діючі юристи, прокурори та адвокати активно беруть участь у різних сферах діяльності організації, долучаються до проведення заходів, передаючи членам ELSA свій досвід. Студенти ДДУВС, які є членами організації, в свою чергу популяризують діяльність університету на міжнародному рівні. Тому за три роки співпраці вже є результати, які б хотілось покращувати й надалі», – зазначила Дарія.

Серед ключових завдань домовленості – проведення спільних правоосвітніх, правовиховних та інших академічних заходів, участь сторін у проведенні конференцій, круглих столів, конкурсів, зустрічей тощо.

 

 


334