Конкурс докторських стипендій Автономного університету Лісабона

Новини та оголошення (міжнародна діяльність)

Дослідницькі стипендії для докторантів призначені для фінансування проведення стипендіатом дослідницької діяльності, що веде до здобуття наукового ступеня доктора.

Глобальне бачення та цілі

В рамках реалізації державної політики підвищення кваліфікації на основі досліджень, що мають соціальну значущість, Фонд науки і технологій, IP (FCT) відкриває конкурс на присудження стипендій для докторантів відповідно до Положення про дослідні стипендії FCT (RBI) та Статут дослідницької спільноти (EBI) у їхній поточній редакції. На додаток до заявок у всіх наукових галузях та з дослідницькою роботою, яка має бути проведена у наукових та академічних установах, які мають бути подані у загальному рядку заявок, відкривається спеціальний рядок заявок для дослідницьких грантів, робочі плани яких частково виконуються в одному чи кількох юридичних особи, які є академічними.

Отримувачи

Стипендії для докторських досліджень призначені для зареєстрованих кандидатів або кандидатів, які відповідають необхідним умовам для зарахування на цикл навчання, що веде до здобуття академічного ступеня доктора, та які мають намір розвивати дослідницьку діяльність, що веде до здобуття цього ступеня.

Як подати заявку

Конкурс відкрито з 1 березня до 17:00 (за часом Лиссабона) 31 березня 2023 року.

Заявки та відповідні підтверджуючі документи, передбачені в РБІ та у цьому Повідомленні про відкриття торгів, мають бути подані в електронному вигляді, виключно з використанням форми, доступної за адресою: myfct.fct.pt обрав рядок заявки, на яку ви посилаєтеся. має намір звернутися. Заявки або будь-яка інша додаткова інформація, подана іншими способами, не прийматиметься.

Заяву можуть подати громадяни країни, громадяни інших держав-членів Європейського Союзу, громадяни третіх країн, особи без громадянства або громадяни, які мають статус політичного біженця.

Для участі у конкурсі вам необхідно:

– Постійне та звичайне проживання в Португалії, якщо робочий план необхідної стипендії повністю або частково здійснюється в іноземних установах (змішані стипендії або за кордоном), вимога, що застосовується як до національних, так і іноземних громадян.

– Відсутність отримання дослідницького гранту для отримання докторського або докторського ступеня в компаніях, які безпосередньо фінансуються FCT, незалежно від його тривалості.

– Не мати докторського ступеня.

Оцінювання

Оцінка заявок здійснюється групою оціночних комісій, до якої входять експерти з науковими заслугами та визнаним досвідом. Заявки оцінюються від нуля (мінімальна оцінка 0,00) до п’яти (максимальна оцінка 5,00) за трьома критеріями оцінки:

– Кандидатські заслуги;

– Гідність робочого плану;

– Переваги умов прийому.

Три критерії оцінки матимуть вагу 30%, 40% та 30% відповідно.

Руководство по оценке будет опубликовано к 7 февраля, а руководство по применению — к 1 марта.

Фінансування

Відібрані кандидати отримують щомісячну допомогу на утримання відповідно до значень, встановлених у Положенні, та інші надбавки до стипендії, такі як плата за навчання, підтримка додаткових навчальних заходів або презентація роботи на наукових зборах, особисте страхування від нещасних випадків та, якщо застосовно, встановлення субсидій. та подорожувати.

Стипендії, що присуджуються в рамках цього конкурсу, фінансуватимуться FCT за рахунок коштів державного бюджету та за наявності права за рахунок коштів Європейського соціального фонду через Програму демографії, кваліфікацій та інтеграції (PDQI) відповідно до нормативних положень. встановлених для ефекту.

 


227