«Ми переможемо! Віримо! Знаємо! Зможемо!»

Новини університету

До річниці незламності загальна бібліотека Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ проводить книжково-фотодокументальну експозицію та бібліографічний огляд презентованих видань. Її мета – показати етапи боротьби України за незалежність, яка і сьогодні здобувається у кривавих боях.

Експозиція представлена у 3-х розділах. Перший охоплює героїчні сторінки минулого: зокрема, політичний і національно-культурний процес боротьби українського народу за національну самоідентифікацію, свою самобутність, свідомість, національну мову, культуру та державність. Це публікації про національно-визвольну війну 1648-1654 років та перемогу Богдана Хмельницького, а також про Українську козацьку державу, яка проіснувала більш як сто років і переконливо довела, що український народ здатний жити самостійним політичним життям.

Другий розділ експозиції присвячений історії, яка пишеться сьогодні. Колекція фотодокументальних публікацій про справжніх Героїв ЗСУ, МВС та ДДУВС, які щодня наближають довгоочікувану перемогу. Організатори відзначають: важлива кожна деталь відважної боротьби, пам’ять про кожну болісну втрату. Мета експозиції – зберегти пам’ять і шану про всіх, хто боровся і продовжує боротися з російською навалою.

Третій розділ виставки виражає непохитне прагнення українців до Перемоги. А ще – відзначає досягнення та наукові здобутки університету за 2022 рік.

«Незважаючи на війну, наш університет продовжує працювати та навчати майбутніх фахівців. Науковці видають монографії, підручники, навчальні посібники з різних галузей знань. Продовжують виходити періодичні видання університету: «Науковий вісник ДДУВС», «Philosophy, Economics and Law Review», де розміщені статті вчених, викладачів і здобувачів вищої освіти. Публікуються матеріали науково-практичних заходів», – наголошує директорка бібліотеки Тетяна Маляренко.

Ознайомитись із книжковою експозицією можна в залі наукової літератури загальної бібліотеки ДДУВС (кабінет 139).


211