Молодь регіону протидіє домашньому насильству: конкурс соціальних роликів оцінювали експерти ДДУВС

Новини університету

Представники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ були запрошені у якості експертів на молодіжний онлайн-івент «Разом нам під силу». Метою заходу стало привернення уваги студентської молоді до теми запобігання та протидії домашньому насильству, а також підбиття підсумків конкурсу соціальних роликів «Зупини насильство».

Модераторкою заходу стала директорка навчально-методичного центру забезпечення якості освіти КЗВО «Дніпровська академія неперервної освіти» ДОР, психологиня, експертка міжнародної платформи з навчання у галузі здоров`я та благополуччя EduHub при інституті ЮНЕСКО Ірина Кобзєва.

Інформаційний захід підготовлено у рамках співпраці UNFPA та ГО «Інноваційні соціальні рішення» за підтримки уряду Великої Британії.

До числа експертів івенту увійшли представники ДДУВС: помічниця ректора з гендерних питань Ірина Грицай, старша викладачка кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Світлана Рижкова, а також викладачка кафедри Каріна Пісоцька.

Як зазначила Ірина Грицай, тема, яку молодь розкриває у своїх соціальних роликах, є надважливою, адже домашнє насильство стало багатогранною проблемою. Лише спільними зусиллями державних інституцій, громадського сектору, а також завдяки зусиллям молоді можна сформувати у суспільстві нульову терпимість до явища домашнього насильства.

Із вітальними словами звернулася і Світлана Рижкова, яка наголосила, що подібні заходи та залучення молоді до розгляду проблематики вчинення домашнього насильства здатні підвищити рівень правосвідомості громадян та привернути увагу до проблеми. Зокрема поділилася можливостями застосування спеціального чат-боту у Telegram «Дій проти насильства», розробленого МВС України. Експертка також надала інформацію про адміністративну та кримінальну відповідальність за вчинення домашнього насильства.

Про особливості фахової підготовки здобувачів вищої освіти у ДДУВС, зокрема у контексті протидії домашньому насильству, а також практичний підхід до навчального процесу докладніше розповіла Каріна Пісоцька. Наголосила і на тому, що у ДДУВС систематично проводиться День відкритих дверей, де можна отримати актуальну інформацію про вступ та більше дізнатися про студентсько-курсантське життя закладу.

До заходу долучилися викладачі та здобувачі фахової передвищої освіти регіону. Учасники та експерти мали змогу ознайомитися з соціальними роликами за темою «Зупини насильство», які створили команди від Дніпровського фахового коледжу радіоелектроніки, Дніпровського фахового коледжу енергетичних та інформаційних технологій, Дніпровського фахового педагогічного коледжу.

 

 


330