Кирило Недря – в ефірі телеканалу «OpenTV»: рік війни

Новини університету

Підсумки року повномасштабної війни в Україні в ефірі телеканалу «Відкритий» підбивав завідувач кафедри гуманітарних дисциплін та психології поліцейської діяльності Кирило Недря. Ефір програми «Fresh» транслювався 24 лютого, у річницю повномасштабного вторгнення рф на територію України.

«Війна – це не щось статичне. Це постійний, динамічний процес, який триває та залежить від низки факторів. Саме тому маємо розуміти, що воюємо з державою, яка роками планомірно готувалася до вторгнення. До того ж, за кількістю населення вона суттєво нас перевищує, відповідно мобілізаційний резерв – значний. Це був однозначно складний рік для всіх нас. Моя особиста телефонна книга спустіла на 99 прізвищ – це ті хлопці, які в ролі щита стали на захист країни, деякі з них ще з 2014 року. Та незважаючи на колосальні втрати держава стоїть», – розповідає Кирило Недря.

Спікер зокрема акцентував увагу на важливості продукування інформаційного контенту якісно нового рівня, адже це теж має неабиякий вплив на формування національного світогляду.

«До 2014 року і росіяни, і українці читали плюс-мінус одні й ті ж самі книги, дивилися одні й ті ж самі фільми, мали одних кумирів у сфері музики чи кінематографу. Але чомусь для нас цілком нормально створювати, розвивати, поширювати щось нове, а для них – нищити, ґвалтувати, вбивати», – додає фахівець.

Про важливість адаптування до нових реалій життя, перспективи розвитку подій у новому році – детальніше за посиланням: www.youtube.com

 

 


279