Набуття практичних компетентностей – запорука якісної підготовки поліцейського

Новини університету

Захист результатів навчальної практики курсантами 2-го та 3-го курсу Навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції відбувся у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ.

У ході захисту курсанти демонстрували алгоритми поведінки поліцейського в разі виявлення обставин, пов’язаних із загрозою вибуху, а також набуті компетентності реагування на випадки домашнього насильства.

На локації «Воєнні злочини» в умовах методу поліцейського квесту курсанти показували набуті під час практики вміння визначати безпечну відстань до місця загрози вибуху, обмежувати доступ людей до небезпечної території, забезпечувати професійну взаємодію між представниками різних служб задля мінімізації ризиків небезпеки цивільному населенню та з’ясування обставин правопорушення.

Під час роботи на локаціях слідчо-криміналістичного полігону відпрацьовано реагування на повідомлення про домашнє насильство: складання заяв, пояснень, протоколів про вчинення адміністративного правопорушення, адміністративне затримання та інших службових документів.

Відпрацювали й такі завдання: розслідування за фактами вчинення розбійного нападу на банківську установу; виявлення та затримання осіб за фактами вчинення колабораційної діяльності; встановлення та документування діяльності диверсійно-розвідувальної групи тощо.

На локаціях слідчо-криміналістичного полігону інсценували процесуальне затримання та обшук, здійснення окремих слідчих (розшукових) дій, у т.ч. негласних відносно особи, яка здійснювала колабораційну діяльність.

Комісією із захисту результатів практики проаналізовано й оцінено рівень набутих курсантами відповідних практичних навичок, додатково наголошено на окремих аспектах ризиків, пов’язаних із загрозою ракетних влучань.

В цілому курсанти успішно справилися зі службовими завданнями, запропонованими їм організаторами квесту – викладачами кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань.


264